Thuis bij vbt

Ook de receptie in ons kantoorpand in Eindhoven is gerestyled. Ben je benieuwd? Neem hier een kijkje of kom eens langs om de nieuwe look & feel te ervaren.

Glimlach op gezicht toveren

Voor NL Doet is vb&t ook dit jaar weer actief geweest voor verschillende instellingen. Met bijna 300 medewerkers heeft vb&t een glimlach op het gezicht weten te toveren van bewoners én medewerkers.

Tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland hebben de verschillende afdelingen zich ingezet bij het Vitalis Berckelhof, Stichting De Waalboog, Stichting DrieGasthuizenGroep, Wijkgebouw ’t Slot en het Jan Visser Museum in Helmond.

Activiteiten waarbij we geholpen hebben zijn onder andere:
– Droomdekentjes maken voor kinderen.
– Schoonmaken van het museum.
– Bewoners helpen met het maken van lampenkappen.
– High-tea organiseren voor de bewoners van het woonzorgcentrum.
– Opknappen van het wijkcentrum.
– In de tuin werken en opknappen van oude gebouwen.

Met veel plezier heeft vb&t veel mensen een fijne dag bezorgd. Volgend jaar zullen we ons weer inzetten, want succes maken we samen!

Video’s en foto’s van de dag vind je hieronder:

Succesvol eerste droom woning event

Het eerste ‘Droom uw Woning’ event, dat wij samen met Rabobank Eindhoven-Veldhoven hebben georganiseerd, was een groot succes! Het programma bestond uit informatieve en interactieve presentaties van Pigmans Ras Janssen notarissen, Rabobank, Vivian Reijs en ERA vb&t Makelaars.

Droom uw Woning
Het is heel logisch om in een nieuwe levensfase te dromen van een andere woning. Voor mensen die niet weten waar ze moeten beginnen, was er dit evenement.

Het publiek bestond voor een groot gedeelte uit ouderen van wie de kinderen het huis hebben, of gaan, verlaten. In deze situatie wordt de vraag of je in je huis wil blijven wonen relevant. Is het huis nu te groot? Of wordt het onderhouden van je woning of tuin steeds meer een last?

ERA vb&t Makelaars weet als geen ander met welke vraagstukken je te maken kunt krijgen en hebben de belangstellenden geadviseerd op het gebied van woondromen. Op 4 maart zijn ruim 200 belangstellenden naar het Evoluon in Eindhoven gekomen om meer te weten te komen over een eventuele (toekomstige) woning en financiering.

Is alles goed geregeld?
In de loop van je leven kan de behoefte om zaken te regelen veranderen. De medewerkers van Pigmans Ras Janssen notarissen hebben tijdens hun presentatie informatie gegeven over de mogelijkheden met betrekking tot huwelijkse voorwaarden, schenken, levenstestament en het testament.

Blijf financieel fit
Hoe haal je het meeste uit je vermogen? Heb je vragen over je pensioen? Kun je nog hypotheek krijgen? Voorzie je zorgkosten? Hoe blijf je veilig bankieren? Welke hulpmiddelen zijn er als bankieren niet meer zelf lukt? Rabobank Eindhoven-Veldhoven heeft tijdens het event alle mogelijkheden op een rijtje gezet.

Host Vivian Reijs
De dag werd gepresenteerd door Vivian Reijs, expert op het gebied van een gezonde levensstijl. Zij verzorgde tevens een luchtige afsluiter over ‘een gezonde leefstijl’ die enthousiast ontvangen werd door het publiek.

Vervolg ‘Droom uw Woning’
We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen en daarom gaan we, in andere gemeenten, zeker een vervolg geven aan dit event.

Wil je meer weten? Klik dan verder en kijk mee! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Patricia Goudswaard: patricia@eravbtmakelaars.nl

Dynamische 3D woonomgeving

Samen met WoonConnect en enkele woningbeleggers heeft vb&t Vastgoedmanagement woongebouwen vertaald naar een virtuele 3D woonomgeving. In deze woonomgeving worden de gebouwen dynamisch beheerd. Dat betekent dat per woning continu de actuele status bekend is. (lees meer)

Samenwerking met WoonConnect
WoonConnect is een online 3D-platform waarop men samenwerkt aan het verbeteren van woningen en gebouwen. Onderzoek wijst uit dat het toepassen van WoonConnect in Nederland een aanzienlijke besparing oplevert in de exploitatiekosten. Bovendien draagt het bij aan het gebruikersgemak.

Virtuele 3D woonomgeving
De samenwerking tussen vb&t en WoonConnect zorgt ervoor dat de virtuele 3D woonomgeving beschikbaar is voor alle betrokken partijen, zoals de vastgoedmanager, huurder, belegger en leverancier. Deze omgeving speelt een belangrijke rol in de onderlinge communicatie en het vastleggen (en delen) van gegevens.

De dynamische woonomgeving geeft ieder moment van de dag een actueel overzicht van de inrichting en afwerking van de woning, van de woonwaarderingen, de energielabels, etc. Hierdoor is vb&t in staat sneller en kwalitatief betere rendementsafwegingen en investeringsadviezen te maken.

De gebruikservaringen zullen met alle stakeholders geëvalueerd worden, zodat de samenwerking tussen WoonConnect en vb&t verder geoptimaliseerd kan worden. vb&t gelooft sterk in het digitaliseren van het totale beheerproces. WoonConnect vervult een belangrijke rol in het realiseren van onze visie.

Meer weten? Neem contact op met Eric Prevoo: e.prevoo@vbtgroep.nl

45 Nieuwe VvE’s

Per 1 juli 2015 is de nieuwe Woningwet ingegaan. Met deze wet wil de overheid ervoor zorgen dat woningcorporaties zich meer richten op hun kerntaak. De corporatie Wonen Limburg heeft vb&t benaderd voor de oprichting, activatie en het beheer van vijfenveertig VvE’s.

Kerntaak woningcorporaties
Deze kerntaak wordt ook wel omschreven als Diensten van Algemeen Economisch Belang (DAEB). Hiermee worden sociale huurwoningen en maatschappelijk vastgoed, zoals gezondheidscentra en ontmoetingsruimten, bedoeld. Overige activiteiten, zoals het aanbieden van huisvesting in de vrije huursector en bedrijfsonroerend goed (bijvoorbeeld commerciële plinten in een flatgebouw), worden als niet-DAEB omschreven.

Wonen Limburg heeft ervoor gekozen om deze twee activiteiten onder te brengen in twee aparte juridische entiteiten. Beide bedrijven blijven wel gewoon werken onder de naam Wonen Limburg.

Expertise oprichting VvE
Omdat er binnen de appartementencomplexen nu meer dan één eigenaar actief is, moeten er VvE’s opgericht worden. vb&t VvE Diensten verzorgt al sinds 2006 het beheer van VvE’s voor Wonen Limburg. In de jaren daarna is vanuit beide organisaties steeds vaker de samenwerking gezocht om de dienstverlening richting eigenaars en huurders te verbeteren.

Omdat er binnen vb&t veel expertise aanwezig is met betrekking tot het opstarten en inrichten van VvE’s bij zowel nieuwbouwcomplexen als bestaande bouw, heeft Wonen Limburg vb&t benaderd voor dit traject. vb&t VvE Diensten gaat de oprichting en activatie van vijfenveertig VvE’s van A tot Z uitvoeren. Zodra deze Verenigingen van Eigenaars actief zijn, zal vb&t ook het dagelijks beheer gaan verzorgen.

Meer weten? Neem dan contact op met John van Winden

vb&t open huizen route 2018

SAVE THE DATE! Het is weer bijna zo ver, de voorbereidingen zijn in volle gang. De volgende editie van onze Open Huizen Route HUUR! vindt plaats op 17 maart 2018 van 10:00 tot 12:00 uur. Meer informatie volgt spoedig.

Nieuwe website vb&t Verhuurmakelaars LIVE!

Nadat ze in september overgestapt zijn op een nieuw automatiseringspakket en daarmee hun kandidaat-huurders toegang hebben gegeven tot hun eigen IDD (digitale klantomgeving), is nu ook hun website in een nieuw jasje gestoken.

Zoek je een huurwoning? Per direct of in de toekomst? Dan kun jij hier gebruik van maken!

Wij zijn zelf trots op het resultaat. Wij hopen dat jij net zo tevreden zult zijn!

Succes vieren we samen!

2017 bestond voor vb&t uit vele hoogtepunten. Zoals het 50-jarig bestaan dat we samen goed gevierd hebben, de oprichting van vb&t Verzekeringen en het behalen van de AFM- vergunning, de verkoop en verhuur van ca. 3900 woningen, de beheerportefeuille die met 40% gegroeid is, het verduurzamen van diverse Verenigingen van Eigenaars, de realisatie van unieke bouwprojecten door heel Nederland, flinke groei van ons brandveiligheidsteam en een forse uitbreiding van het werkgebied in Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland.

Prestaties die wij uitsluitend door samenwerking en inzet van velen hebben kunnen waarmaken. Dank daarvoor!

Ben je ook zo benieuwd naar deze projecten?
Bekijk dan het onderstaande filmpje!