Bouwen aan een beter leven: Te Veld

6 april 2023

Terugkijkend op een dag vol inspiratie!

Binnenkort worden er 101 woningen gerealiseerd in Buurtschap te Veld. We bezochten Woningfabriek Van Wijnen in Heerenveen. Vb&t Makelaars & vb&t Nieuwbouw Makelaars mochten met eigen ogen aanschouwen hoe de productie van woningen in een fabriek in zijn werk gaat.

Binnenkort starten zij met de verhuur, waarvoor men zich nu kan inschrijven voor Buurtschap te Veld.

Te Veld project Eindhoven (4).jpg

Samenwonen in het groen

In Eindhoven Noord, gelegen tussen de Castiliëlaan en de Huizingalaan, ligt een nieuw woongebied: Buurtschap te Veld. Het betekent ‘samenwonen in het groen’.

Hier wordt een nieuwe en eigentijdse invulling gegeven aan een buurtschap. Bewoners zijn hier verbonden met elkaar en met het landschap. In opdracht van de gemeente Eindhoven bouwt Van Wijnen hier 101 tijdelijke woningen voor een periode van 30 jaar.

Woningnood

Daar wordt op ingespeeld!

De architectuur en stedenbouw spelen een grote rol in het ontmoeten en de onderlinge verbondenheid van de gemeenschap. Hier hechten we extra veel waarde aan in de vorm van een community gevoel: denk specifiek aan zitelementen, oude eikenbomen en uitzicht op grond waar ruimte is voor spelende kinderen. Hiermee stimuleren we samen met onze stakeholders sociale interactie.

Te Veld project Eindhoven (1).jpg

Innovatieve, fijne wijk

De wijk bestaat uit verschillende ‘kamers’, met elk zijn eigen innovatieve karakter. Wij voegen hier graag een innovatief product aan toe: de woningen waarvan het casco is geprefabriceerd en vervaardigd uit beton met 65% minder CO2 uitstoot.

De natuurlijke en houten afwerkingen zijn zeer duurzaam, passen naadloos in de omgeving. De woningen zijn re-montabel, waardoor ze na 30 jaar te verplaatsen zijn naar een andere locatie. De oplevering is voorzien van een demontageplan, waardoor herpositionering wordt gegarandeerd.

Wonen in een groene leefomgeving

De aandacht wordt gevestigd op buitenbeleving voor bewoners. Een grote glazen pui in de woonkamer en keuken. Dit geeft binnenshuis namelijk ook een buitengevoel.

Aan de entree en tuinzijde komt een houten veranda waar men samenkomt en comfortabel kan zitten op bijvoorbeeld te eten. De galerij wordt voorzien van groene beplanting. Er wordt ook aan duurzaam leven gedacht door de warmtepomp te integreren in een compostbak.

Te Veld project Eindhoven.jpg

Hoe duurzaam is duurzaam?

 • Curculaire woningen: losmaakbaar, re-montabel en herbruikbaar.
 • Realisatie door gebruik van beton (duurzaam)
 • All-electric woningen
 • Vervaardigd in CO2 neutrale fabriek
 • Zonnepanelen en ventilatiesysteem die warmte terugwint.
 • Luchtwaterwarmtepomp en vloerverwarming
 • De stroom wordt opgewekt via zonnepanelen en de woningen hebben een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning. De verwarming en koeling wordt verzorgd door een luchtwaterwarmtepomp en vloerverwarming
 • Dashboards waardoor bewoners energiezuinige prestaties van de woningen goed kunnen volgen
 • Water vanuit hemelwaterafvoeren gaat naar individuele regentonnen
 • Natuurlijke impulsenergie
 • Houten gevels

______________________________________________________________________________________________________

Meer nieuws? Bekijk meer actuele ontwikkelingen van vb&t Groep