Wij breiden onze dienstverlening verder uit!

2 maart 2020

Het overnemen van HuisPortaal past binnen de strategie van ERA vb&t Makelaars om breed, toegankelijke, kwalitatieve dienstverlening op maat te bieden. Met HuisPortaal breiden we ons portfolio uit en kunnen onze klanten ook online terecht voor de verkoop van hun huis. Overzichtelijk, maar met de service die je van ERA vb&t gewend bent.

ERA vb&t Makelaars uit Eindhoven gaat in online huizenverkoop

EINDHOVEN – ERA vb&t Makelaars heeft digitale concurrent Huisportaal.nl overgenomen. Het Eindhovense bedrijf zet daarmee een volgende stap in het verkopen van woningen op internet.

Bron: ED

De landelijke makelaarsdienst Huisportaal.nl biedt huizenverkopers de mogelijkheid om de woning online te koop te zetten. ERA vb&t Makelaars, met kantoren in Eindhoven, Helmond, Den Bosch en Maastricht slaat hiermee twee vliegen in één klap. De lokaal werkende makelaar neemt een landelijk werkende concollega over die jaarlijks 4.500 bezichtingen van huizen doet én krijgt toegang tot een online-verkoopkanaal.

Volgens directeur Patricia Goudswaard van ERA vb&t Makelaars komt het bedrijf daarmee tegemoet aan de wensen van klanten. ,,De tijd van traditionele makelaardij en one size fits all is echt voorbij. Onze klanten staan centraal en we moeten constant blijven vernieuwen om aan hun wensen te blijven voldoen”, aldus Goudswaard. Eerder introduceerde ERA vb&t voor de lokale kantoren al Easie. Daarbij kunnen verkopers kiezen welke dienstverlening ze afnemen van de makelaar. De klant betaalt per afgenomen dienst, niet met een percentage van de verkoopprijs.

Met Huisportaal.nl gaat het bedrijfsonderdeel van vb&t Groep nog een stapje verder. Verkopers kunnen voor 395 euro een goedkoop instappakket krijgen, een opname van de woning en een prijsadvies door een NVM-makelaar, een vermelding op Funda en raamposters. Het werk zullen ze vooral zelf moeten doen. Voor een paar honderd euro meer zijn er duurdere pakketten waarbij  de NVM-makelaar de huiseigenaar meer klussen uit handen neemt, zoals de onderhandelingen. Het duurste servicepakket kost 950 euro. Ook voor de verhuur van woningen biedt Huisportaal.nl een dienstenpakket.

Huis verkopen blijft maatwerk

De overname van Huisportaal en de introductie van Easie zijn concrete stappen om aan de wensen van huizenverkopers te voldoen, zegt Goudswaard. ,,Een huis kopen of verkopen blijft maatwerk, maar met een breed portfolio aan diensten bieden we onze klanten het gemak om te kiezen voor de service die bij hun situatie past.”