Onze huismeesterdiensten

6 april 2023

In de zomer van 2022 zijn we gestart met eigen huismeesters.

Wooncomplexen: huurders en eigenaren

“Ik heb de leukste job van heel vb&t,” is de veel gehoorde openingszin van Harry. Als we doorvragen naar zijn dagelijkse werkzaamheden vertelt hij trots over het project in Breda. In december zijn daar meerdere wooncomplexen opgeleverd. Een mix van huurders en eigenaren.

Vanaf het moment dat de sleutels werden uitgedeeld is Harry aanwezig. Hij is de schakel tussen de nieuwe bewoners, de aannemer, de verhuurder en de vele leveranciers die toch nog klussen moeten afronden.

Of het nu gaat om het toewijzen van plekken voor verhuiswagens, een liftstoring (zeer vervelend met 18 verhuizers op dezelfde dag) of het even stofzuigen van de entree. Harry draait zijn hand er niet voor om. Zelfs bij een groot probleem in het weekend stapte Harry in de bus en stond klaar voor de mensen. Oorspronkelijk was ons gevraagd om een huismeester hier voor 3 weken in te zetten. Ondertussen  is Harry hier nog steeds iedere maandag op het verzoek van het opstartende VvE bestuur en de bewoners.

Het aanspreekpunt als huismeester

De vb&t huismeester kan door VvE’s of andere gebouweigenaren worden ingezet. Hij fungeert als aanspreekpunt naar de bewoners maar zorgt ook dat het complex schoon, opgeruimd en leefbaar is.

Een bewoner aanspreken, tijdig een probleemsituatie signaleren en een storing oplossen voordat deze gemeld wordt. Vanuit vb&t zetten we de huismeester ook in voor storingen en calamiteiten.

Harry vertelt over het moment dat hij gebeld werd over een brand in een VvE complex. Vanuit vb&t was Harry de eerste die ter plaatse kon zijn. Snel schakelen en een luisterend oor, dit werd gewaardeerd door alle betrokkenen. Deze VvE vraagt nu voor kleine klussen ook steeds naar Harry als huismeester.

Heeft u vragen over de inzet van een huismeester stuurt u dan een e-mail naar huismeestersvve@vbtgroep.nl.

 

______________________________________________________________________________________________________

Meer nieuws? Bekijk meer actuele ontwikkelingen van vb&t Groep