State-of-the-art kantoorgebouw Apollolaan 171 te Amsterdam

3 april 2024

Het nieuwste state-of-the-art kantoorgebouw aan de Apollolaan 171 is officieel geopend. In opdracht van Kroonenberg Groep is het kantoorgebouw ontworpen door OMA / David Gianotten. Een transparant gebouw, dat reageert op haar omgeving is het resultaat, die wordt gedefinieerd dor de historische architectuur van Berlage uit het begin van de 20ste eeuw.

In Amsterdam Zuid is de Apollolaan een prominente groene laan. De wijk kenmerkt zich door een mix van moderne gebouwen met zowel woon- als kantoorfuncties en historische stadsvilla’s.

Het kantoor is ontwikkeld als een eigentijds kantoor dat een meer open werkomgeving biedt, geïntegreerd in de omgeving. Het kantoor staat op de kelder van het oude gebouw, die behouden is. De oude fundering is hergebruikt om verspilling te minimaliseren. Meer over dit onderwerp valt te lezen op deze pagina: infomil.nl.


Uitnodigend kantoor

De zijkant van het gebouw wordt gekenmerkt door in elkaar grijpende glasstukken. Deze zijde van het kantoor kijkt uit op de Apollolaan.

De transparante glazen gevel zorgt binnen voor een natuurlijke lichtinval en geeft het gebouw een uitnodigende en open uitstraling. Voor de aankleding van de centrale hal en de lobby is groen marmer gebruikt en dit sluit mooi aan op het groen buiten van de vele bomen.

De centrale entree bevindt zich op de hoek. Het gebouw is getrapt bekleed met op maat gemaakte bakstenen die onderling verweven zijn. Door de vorm van het gebouw zijn er meerdere zichtterrassen, o.a. een dakterras, dat gebruikt wordt door de huurders.


Aandacht voor duurzaamheid

Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid; vanwege de groene omgeving en om te voldoen aan het ambitieuze Amsterdamse duurzaamheidsprogramma. Er zijn zonnepanelen aangebracht, die de laadpalen voor de elektrische auto’s van stroom voorzien en tevens sedum daken met regenwaterretentie. Ook is het gebouw voorzien van een state-of-the-art klimaatinstallatie en driedubbele beglazing.

De neon roze signatuur van Tracy Emin “The more of you the more I love you” is opnieuw geïnstalleerd op de ondoorzichtige buitenmuur van het oude gebouw in de oprit naar de parkeergarage.

Er is in totaal 6.600 m2 kantoorruimte gerealiseerd dat in delen verhuurd wordt. De bouw is gerealiseerd door JP van Eesteren en wij hebben namens Kroonenberg Groep het projectmanagement mogen verrichten.

exterieur Apollolaan Amsterdam (1)

Ontdek meer over vb&t Projectmanagement

______________________________________________________________________________________________________

Meer nieuws? Bekijk meer actuele ontwikkelingen van vb&t Groep