Subsidiemogelijkheden verduurzaming VvE’s

8 april 2024

Goed nieuws! Er zijn nieuwe subsidiemogelijkheden voor VvE’s.

SVVE voor gebouwonderzoeken

De SVVE subsidie wordt al veel aangevraagd voor VvE’s die gaan verduurzamen. Vanaf dit jaar (2024) is het echter ook mogelijkheid om subsidie te krijgen in het voortraject. Zo kan een VvE tot 75% vergoedt krijgen van bijvoorbeeld een DMJOP, Energiemaatwerkadvies of bijvoorbeeld een gevelonderzoek. Het subsidiebedrag kan oplopen tot € 20.000 per VvE. Dat scheelt aanzienlijk.

In het verleden mochten alle EPA-W adviseurs ook een maatwerkadvies voor VvE’s opstellen. Dat is niet meer toegestaan. Er is nu een aparte opleiding voor die toeziet op de kwaliteit conform de BRL 9500-2.

We zijn blij te melden dat onze EPA adviseurs het examen hebben gehaald. Voor dit jaar hebben we al een recordaantal van 35 maatwerkadviezen in aanvraag en we zitten nog maar in het 1e kwartaal.

Wilt u ook weten wat onze EPA adviseurs voor uw woongebouw kunnen betekenen, neem dan contact op of kijk op onze website: vbtenergielabel.nl. In combinatie met de subsidie, krijgt uw VvE heel veel verduurzamingsinformatie voor een heel beperkte investering.

SPOR subsidie

Het verduurzamen van woongebouwen gaat niet snel genoeg. Om deze reden is de ’subsidie procesondersteuning opschaling renovatieprojecten’ (SPOR) gestart. We kunnen gerust stellen dat vb&t op dit gebied als expert kan worden gezien. Landelijk zijn er op dit moment 12 SPOR subsidies aangevraagd, waarvan vb&t 10 aanvragen heeft verzorgd en de teller loopt ook de komende weken door. Op 9 april organiseert de RVO aan Webinar om deze subsidie nog een keer toe te lichten. vb&t is hierbij uitgenodigd om praktijkervaring te delen.

Heeft u ook meerdere VvE’s of woongebouwen bij elkaar die gezamenlijk de verduurzaming op willen pakken? Vraag gerust om een gesprek met één van onze projectmanagers duurzaamheid. U kunt ons e-mail op duurzaamheidvve@vbtgroep.nl

Nieuw bedrijf, genaamd VvEco

In het verleden heeft vb&t team duurzaamheid zich alleen gericht op verduurzaming van de woongebouwen voor de eigen VvE’s. Er komen echter steeds meer aanvragen. Om deze reden zal het team duurzaamheid & techniek van vb&t VvE diensten onder een eigen bedrijfsnaam verder gaan. U ontvangt hier meer informatie over in de komende nieuwsbrief.

 

______________________________________________________________________________________________________

Meer nieuws? Bekijk meer actuele ontwikkelingen van vb&t Groep